Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı
Bir İnceleme Yangın Çıkış Kapısı
Blog Article
Yangın kapıları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları sistemli olarak örgülmalıdır. Kapının kalıplı çaldatmaışmasını temin etmek kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi bileşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında hizmet yapılmalıdır.
Yöntem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının kenarı nöbet otomasyon sistemlerine şayan aksesuarlarla donatılmıştır. Model odası yangın bapları camlı olur.
Yangın Kapısı gerçek amacı insanların muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele tuzakınan konular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu üzere kriterlerin de ziyadesiyle önemle takip edilmesi gerekmektedir.
Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, yangın sırasında esrar ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek bâtınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında esrarın ve alevlerin geçmesini engeller.
Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our kent. Changes will take effect once you reload the page.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
; bir yangın esnasında çatı içindeki kişilerin kısaltarak, hızlı ve emin şekilde tahliyesini yapmak amacı ile çatı deruni veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Olağan bir Yangın Merdiveni Kapısı yangın, natürel kıyamet ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da yapı midei merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Tamlanan bu ahit dilimleri bir kapının yangına ne derece müddet dayanacağını dışa vurum etmektedir. Ama bu mevzuda titiz sarhoş olmak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 an üstelik dayanmadığı henüz önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.
Gerçekten yangınlardan korunmak bağırsakin kök olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.
ölçünlü ve sertifikasyonlara yaraşıklı olarak üretilmiş yangın kapıları kestirmece 70 kilo üzerinde bir ağırlığa sahiptir. Kullanılan malzemeler sertifikasyon özellikleri malumat birikimi ve deneyim gerektirip, iç ve dış donanımlarının yoğunlukları ya da nitelikleri çeşitleme gösterebilir.
Sertifikasız yangın bapları da usturuplu maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Adi yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları yürekin kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar iktisadi bir almaşık sunar.
Binalarda kullanılan yangın merdivenleri ali ateşe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesin kaymayı önleyecek bir malzeme kullanılmalıdır.
Ancak, yangın kapısı satıcıları beyninde paha değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, makul fiyatlarla kaliteli yangın bapları satarken, diğerleri mualla fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.